Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Čistilna akcija reke Vipave 2024 – ODPADE

15 junija ob 08:45 - 12:00

ZARADI VISOKEGA VODOSTAJA REKE VIPAVE DOGODEK ODPADE!

Člani Potapljaškega kluba Mehurček v sodelovanju z Ribiško družino Renče organiziramo čistilno akcijo reke Vipave. Letos bomo čistili odsek v Prvačini/Dornberku med mostom v »Kubotah« in železniškim mostom v »Goranjim koncem«. Akcija bo potekala v soboto, 15.6.2024, z začetkom ob 9:00.

Potapljači se bomo podali pod vodo, ribiči in ostali udeleženci pa bodo čistili bregove. Pod vodo namreč lahko še vedno najdemo precej predmetov, ki tja ne sodijo, na bregovih pa opažamo ostanke plastičnih vrečk in drugih predmetov, ki so bili odvrženi ali naplavljeni.

Zato vabimo na akcijo vse, ki ste pripravljeni nameniti par ur za čisto okolje in ohranjati našo reko lepo. Poleg dobre volje priporočamo, da s seboj vzamete tudi škornje in rokavice. Za nekaj malega okrepčila ter vreče za smeti pa poskrbimo mi.

Istočasno se bo po Vipavi odvijal tudi spust s kanuji in supi, kjer bodo člani civilne iniciative »Za čisto reko Vipavo« čistili obrežje reke od Renč do Mirna.

Zborno mesto čistilne akcije je ob 8:45 pri mostu v »Kubotah«. V primeru slabega vremena ali visokega vodostaja se čistilna akcija prestavi.
Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se kot posamezniki ali društvo na akcijo vsaj en dan prej prijavite. Za prijavo ali dodatne informacije lahko pokličite na 031 380 712 (Sebastijan).

Potapljaški klub Mehurček

Podrobnosti

Datum:
15 junija
Ura:
08:45 - 12:00

Prizorišče

most v Kubotah