Martinovanje v Steskah in Peklu

Martinovanje v Steskah in Peklu

Steske, Branik – Preteklo soboto, 4. novembra, so se Steske in Pekel prelevile v vinorodno oazo, kjer so se obiskovalci lahko prepustili razkošju okusov in kulturnim doživetjem. Dogodka, ki je bil odprt za javnost, se je udeležilo več sto udeležencev iz cele novogoriške občine, letošnje izvedbe martinovanja pa se je udeležil tudi avtobus navdušenih gostov iz Celja.

Na martinovanju so se predstavili domači vinarji, ki so obiskovalcem postregli s pestro ponudbo vin in tudi domačih jedi. Okušanje različnih sort vin je bilo prava dogodivščina, ki je razveselila brbončice mnogih obiskovalcev. Poleg kulinaričnih užitkov je martinovanje postreglo tudi s pestrim kulturnim programom, ki je obogatil celotno izkušnjo. Za odlično zabavo in vzdušje so poskrbeli člani pihalnega orkestra Prvačka pleh muzika, Godalni kvartet Nova, Vokalna skupina Rihemberk, Moški pevski zbor Dornberk. Prava poslastica je bil tudi koncert etno bande Poseben gušt.

Da bi zagotovili varno udeležbo na dogodku, je Mestna občina Nova Gorica organizirala brezplačne prevoze s kombijem iz Nove Gorice do Stesk. Prevozi so bili na voljo vsako polno uro z možnostjo povratka v Novo Gorico. Poleg tega so bila na voljo tudi številna prenočišča pri zasebnih ponudnikih za tiste, ki so želeli podaljšati svoje martinovanje.

Fotografije pripravila: Ana Rojc

Share this post


Skip to content