Revija Primorska poje v Dornberški cerkvi

Revija Primorska poje v Dornberški cerkvi

Zaigrale so orgle, oglasili so se zvonovi. Tako slavnostno se je pričela izvedba revije Primorska poje v cerkvi Sv. Danijela v Dornberku. Revija poteka že 55. leto, že kar nekajkrat se je izvedla tudi v Dornberku, na raznih lokacijah, sedaj pa prvič tudi v sakralnem prostoru, cerkvi.

Poslušalce so že pred uradnim začetkom koncerta ogrevali Tjaša Veselič na orglah in Miha Harej, Gašper Harej in Kristijan Tratnik na zvonovih.

Nato so se pred občinstvom predstavili Cerkveni mešani pevski zbor Zvon iz Ilirske Bistrice z zborovodkinjo Damjano Kinkela, Ženska vokalna skupina Korala iz Kopra z zborovodjem Antonom Balohom, Komorni zbor Grgar z zborovodjema Janijem Klančičem in Andrejem Filipičem ter Komorni zbor Ipavska z zborovodjo Damjano Vončina.

Čudovito petje in dobra organizacija sta navdušila polno cerkev. Svoje navdušenje je izrazila tudi Janja Konestabo predsednica Zveze pevskih zborov Primorske, ki je v svojem nagovoru izrazila željo, da se pri nas izvede revija tudi naslednje leto.

Koncert je povezovala Metka Šinigoj, zbori so na koncu zapeli tudi skupaj pod vodstvom Damjane Vončina, ob orglah pa je bila Tjaša Veselič, učenka glasbene šole Nova Gorica.

Koncert je organiziralo društvo Zapisi v sodelovanju z organizacijami JSKD in Zvezo pevskih zborov Primorske.

Share this post


Skip to content